Mi Rzepak

Typ E.2.4.1 Płynna mieszanina nawozu z mikroskładnikami pokarmowymi. Nawóz WE – płynny nawóz mineralny.

Nawóz do dolistnego stosowania w uprawach rzepaku ozimego i innych roślin kapustowatych. Uzupełnia nawożenie podstawowe NPK o bardzo ważne dla tych roślin makroskładniki – siarkę i magnez oraz 6 mikroelementów.

350,00  netto430,00  brutto

Typ E.2.4.1 Nawóz WE – płynny nawóz mineralny. Płynna mieszanina nawozu z mikroskładnikami pokarmowymi.
Nawóz do dolistnego stosowania w uprawach rzepaku ozimego i innych roślin kapustowatych. Uzupełnia nawożenie podstawowe NPK o bardzo ważne dla tych roślin makroskładniki – siarkę i magnez oraz 6 mikroelementów.MI RZEPAK jest nawozem mineralnym przeznaczonym do dokarmiania roślin na plantacjach o wysokim potencjale plonowania, intensywnie nawożonych NPK oraz do szybkiego usuwania symptomów niedoboru mikroskładników. Zawiera dużo boru – najważniejszego mikroskładnika dla roślin kapustowatych. Siarka, magnez i molibden zwiększają efektywność nawożenia azotem, a pozostałe mikroskładniki występujące we właściwej proporcji korzystnie wpływają na wzrost, zimotrwałość i zdrowotność roślin.

Zaawansowane właściwości dodatkowe nawozu MI RZEPAK:

  • unikatowa formulacja żelowa,
  • wysoka koncentracja składników, małe dawki nawozu,
  • bardzo dobra rozpuszczalność nawozu i przyswajalność składników,
  • łatwość przygotowania cieczy roboczej.

Zawartość składników pokarmowych: % m/m

1Bor (B) całkowity2,2%
2Miedź (Cu) rozpuszczalna w wodzie0,8%
3Miedź (Cu) schelatowana przez EDTA0,8%
4Żelazo (Fe) rozpuszczalne w wodzie1,0%
5Żelazo (Fe) całkowite schelatowane przez EDTA1,0%
6Mangan (Mn) rozpuszczalny w wodzie1,9%
7Mangan (Mn) schelatowany przez EDTA1,9%
8Molibden (Mo) całkowity0,02%
9Cynk (Zn) rozpuszczalny w wodzie0,7%
10Cynk (Zn) schelatowany przez EDTA0,7%

Zawiera także: magnez, siarkę

Korzyści ze stosowania nawozu mineralnego z 6 mikroskładnikami i dodatkiem makroskładników:

  • zapobieganie niedoborom magnezu, siarki i mikroelementów, głównie u roślin kapustowatych,
  • szybkie usuwanie niedoboru tych składników i ich skutków,
  • poprawa efektywności nawożenia doglebowego, głównie azotem,
  • zwiększenie odporności roślin na niską temperaturę i niedobór wody,
  • poprawa kondycji i zdrowotności roślin,
  • wzrost plonów,
  • zwiększenie zawartości tłuszczu w nasionach.
Termin / Faza rozwojowaDawka [l/ha] lub
stężenie [%]
RZEPAK OZIMY
jesienią w fazie 4-8 liści0.5 – 1,5
wiosną po wznowieniu wegetacji, początek wydłużania pędu0.5 – 1,5
faza zielonego zwartego pąka0.5 – 1,5
przed kwitnieniem, faza żółtego zamkniętego pąka0.5 – 1,5
RZEPAK JARY, GORCZYCA
faza rozety liściowej0.5 – 1,5
faza zielonego zwartego pąka0.5 – 1,5
przed kwitnieniem, faza żółtego zamkniętego pąka0.5 – 1,5

Dodatkowe informacje

Opakowanie

wiadro

Pojemność

10 l